Vozača izvukli vatrogasci

Izvor: Blic, 28.Sep.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozača izvukli vatrogasci

BEOGRAD - Pero Čiča (55) teško je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se juče u 15.30 dogodila na autoputu Beograd-Šid pre skretanja za aerodrom. Čiča je vozio srednjom trakom u pravcu Beograda, kada je svojim „golfom" pokušao da pretekne „fijat stilo", koji se kretao brzom trakom. Prilikom prestrojavanja, došlo je do sudara od čije siline su oba automobila probila zaštitnu ogradu i preletela u susedni pravac, gde je na njih naleteo „rover".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
U lančanom sudaru tri automobila, lakše je povređen vozač „fijat stila", dok su druga dva putnika, kao i vozač i suvozač u „roveru", ostali nepovređeni. Međutim, od siline udara vozila su potpuno uništena, a prilikom spasavanja Pere Čiče, morali su da intervenišu i vatrogasci.

- Prizor je bio jeziv! Sve se odigralo neverovatno brzo. Vozio sam nekih sto kilometara na sat, a oba automobila su pored mene prosto proletela. Ubrzo sam čuo jak prasak, a zatim sam video kako dva vozila probijaju zaštitnu ogradu i kako na njih naleće treći automobil. Čini mi se da je od siline udara motor „golfa" odleteo nekoliko metara. Nas nekoliko je zaustavilo automobile i pritrčalo da pomogne. Na sreću, svi su bili dobro osim vozača „golfa", koji je bio zgnječen i bez znaka života. Odmah smo pozvali policiju i Hitnu pomoć - priča za „Blic" Milan, jedan od svedoka teške nesreće.

Iako priklješten u smrskanom automobilu, lekari Hitne pomoći uspeli su da ukažu prvu pomoć teško povređenom čoveku, ali nisu uspeli da ga izvuku iz olupina. Tek nakon desetominutne intervencije devet vatrogasaca, koji su specijalnim dizalicama uspeli da ga oslobode, povređeni je u nesvesnom stanju prevezen je na Urgentni centar. Kako „Blic" saznaje, Pero Čiča ima teške povrede i lekari se bore za njegov život.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.