Usvojene izmene zakona o putnim ispravama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojene izmene zakona o putnim ispravama

BEOGRAD - Odbor Skupštine Srbije za odbranu i bezbednost podržao je danas, u načelu, Predlog za izmenu Zakona i putnim ispravama, kojim je predviđeno da rok za važenje starih pasoša (sa oznakom SR Jugoslavija) bude produžen do kraja 2009. godine.

Obrazlažući predlog vlade, državni sekretar u MUP-u Milorad Todorović je rekao da je primena Zakona o putnim ispravama prvobitno bila odložena za šest meseci, da je izdavanje novih pasoša počelo 7. jula i da su u početku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << utvrđeni i otklonjeni tehnički problemi u njihovoj izradi.

Izmene zakona vlada je predložila za usvajanje po hitnom postupku, a od 1. novembra ove godine MUP je prestao da izdaje stare pašose.

Do sada je izdato oko 100.000 novih pasoša i radi se punim kapacitetom, rekao je Todorović i dodao da je MUP uložio veliki napor da pomogne Ministarstvu spoljnih poslova u izdavanju novih pasoša u ambasadama Srbije u inostranstvu.

Predsednik odbora Dragan Todorović (SRS) ocenio je da je reč o maloj ispravci u zakonu, ali da je potrebno detaljnije ispitati zbog čega se kasnilo sa početkom izdavanja novih pasoša, koliko je to koštalo građane Srbije i ko je za to odgovoran.

Član odbora Vlajko Senić (G17 plus) predložio je da se od MUP-a i Bezbednosno informativne agencije zatraže informacije da li je bilo neke istrage u vezi sa temom spaljivanja dosijea, koja je u poslednje vreme dosta prisutna u javnosti.

Predsednik odbora podržao je predlog Senića i istakao da postoje i druga pitanja u vezi sa kojima bi od BIA i MUP-a trebalo zatražiti informacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.