Ugušila  se dvojica vatrogasaca

Izvor: Blic, 15.Maj.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugušila se dvojica vatrogasaca

VARDIŠTE - Višegradski Vatrogasci Mitar Tanović (40) i Dragoljub Šimšić (30) preminuli su nakon trovanja izduvnim gasovima u bivšem vojnom skladištu, gde su pronađeni juče u ranim jutarnjim časovima.

Pretpostavlja se da su tokom prethodne noći istakali preostalo gorivo i mazivo iz rezervoara, smešteno u podzemnim objektima, a da su se otrovali gasovima koji su isparavali.

Na lice mesta prvi su stigli pripadnici Terirorijalne vatrogasne jedinice Višegrad, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nakon čega je alarmirana policija i Civilna zaštita Višegrada.

Kako je potvrdio komandir specijalne jedinice Civilne zaštite Višegrad Srećko Gavrilović, u podzemnim hodnicima nekadašnjeg vojnog skladišta goriva i maziva tela nastradalih izvukli su s dubine od šest metara. Gavrilović kaže da su svi bili onesvešćeni od velikog benzinskog isparenja.

Mitar Tanović i Goran Papić hitno su prebačeni do Mokre Gore u područnu ambulantu, a treći nastradali Goran Papić u veoma teškom stanju na Odeljenje za toksikologiju Vojnomedicinske akademije u Beogradu.

Kako je potvrdila dežurna lekarka u ambulanti u Mokroj Gori dr Vera Jeremić, Mitar Tanović (40) je preminuo na putu od Vardišta do Mokre Gore, pa je mogla samo da konstatuje smrt nastalu trovanjem gasovima.

Za život Šimšića (35) pola sata su se borili lekari Doma zdravlja u Višegradu, a dr Milka Dimitreski je nakon uzaludnih pokušaja reanimacije konstatovala smrt.

Drugi teško povređeni Goran Papić (32) nakon prve ukazane pomoći u užičkoj bolnici, oko 12 časova je u izuzetno teškom stanju hitno prebačen na Odeljenje toksikologije, na Vojnomedicinske akademije u Beogradu.

Napušteno skladište Vlada ustupila opštini Višegrad

Bivše podzemno skladište nekadašnje JNA u Vardištu kod Višegrada, uz sami granični prelaz sa Srbijom, Vlada RS je kao neperspektivan vojni objekat pre četiri godine besplatno ustupila opštini Višegrad. Do pre dve godine opština je plaćala stražare, nakon čega je bilo bez nadzora.

Privatno istakali prazne rezervoare

Ova teška nesreća s tragičnim ishodom dogodila se u noći između utorka i srede, kada su trojica aktivnih vatrogasaca Mitar Tanović, Dragoljub Šimšić i Goran Papić, van dežurstva, u privatnoj režiji, pokušali da iz praznih rezervoara izvuku preostalo gorivo. Nakon što je porodica preminulog Dragoljuba Šimšića alarmirala Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu, s obzirom na to da celu noć nije dolazio kući, ubrzo se saznalo za tragediju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.