Izvor: B92, 19.Dec.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Poslanici da poštuju pravila"

Beograd -- Komitet za bezbednost saobraćaja pozvao je poslanike da poštuju propise u oblasti saobraćaja i ne parkiraju vozila na mestima gde to nije dozvoljeno.

Povodom navoda da poslanici Skupštine Srbije često parkiraju svoje automobile na trotoaru ispred zgrade, i to na mestima koja su posebno obeležena za kretanje slepih osoba, Komitet je podsetio da je važećim saobraćajnm propisima na trotoaru zabranjeno zaustavljanje i parkiranje motornih vozila.

"Uvažavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potrebu narodnih poslanika za parkiranje, i imajući u vidu opšti problem nedostatka parking mesta u centru Beograda, obraćamo se i sekretaru Narodne skupštine sa molbom da nađe rešenje i omogući parkiranje poslanicima na način koji će biti u skladu sa važećim propisima", navodi se u saopštenju.

Komitet za bezbednost saobraćaja je najavio i da će od gradskog Sekretarijata za saobraćaj tražiti da pomogne u rešavanju ovog problema uređenjem režima tzv. mirujućeg saobraćaja.

"Predložićemo Sekretarijatu da se vozilima Narodne skupštine i Vlade, dopunskom tablom dozvoli desno skretanje iz ulice kralja Milana u ulicu kneza Miloša u smeru ka Mostarskoj petlji, kao i levo skretanje iz ulice kneza Miloša u ulicu kralja Milana u smeru ka Terazijama", navela je ta nevladina organizacija.

Podsetimo, B92 juče je izveštavao o tome kako poslanici nepropisno parkiraju sovja vozila na trotoaru ispred zgrade Skupštine Srbije, i to na reljefnim trakama koje olakšavaju kretanje slepim i slabovidim osobama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.