Zbog štamparske greške ova knjiga vredi pravo bogatstvo

Izvor: B92, 12.Avg.2016, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog štamparske greške ova knjiga vredi pravo bogatstvo

Svako prvo izdanje knjge je skupoceno, a pogotovo ako je dobro očuvano kao što je ovaj primerak.

Kada je odštampano prvo izdanje, greška je bila proglašena sramotnom. Međutim, sada je ona podigla vrednost primerka na čak 20.200 funti.

Naime, pri štampanju knjige Hari Poter i Kamen mudrosti spisateljici J. K. Rouling potkrala se greška na 53. stranici. Dva puta zaredom piše "1 wand" na listi pribora za dečaka čarobnjaka u školi Hogvorts. To se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u svih 500 kopija s tvrdim koricama.

Međutim, upravo zbog toga se očekuje da će ovo retko prvo izdanje dostići cenu od čak 20.200 funti na aukciji u Bonhamsu u Londonu. Pored toga, na njenu vrednost utiče i to što je u izuzetno dobrom stanju, a i to izdanje je retko u prodaji.

Knjiga sa aukcije jedna je od 200 potencijalno vrednih kopija, budući da se ostalih 300 s vremenom uništilo u knjižarama.

Prva izdanja ove knjige, bez štamparske greške, prodaju se za oko 138 funti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zbog štamparske greške ova knjiga vredi pravo bogatstvo

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2016

Svako prvo izdanje knjge je skupoceno, a pogotovo ako je dobro očuvano kao što je ovaj primerak...Kada je odštampano prvo izdanje, greška je bila proglašena sramotnom. Međutim, sada je ona podigla vrednost primerka na čak 20.200 funti...Naime, pri štampanju knjige Hari Poter i Kamen mudrosti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.