VIDEO: Šake dečaka teške osam kilograma

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2014, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Šake dečaka teške osam kilograma

Osmogodišnji Kalim iz Indije ima šake teške po osam kilograma i dužine 33 centimetra (od korena dlana do kraja srednjeg prsta).

Fan je kriketa, ali ne može da obavlja ni osnovne zadatke poput vezivanja pertli. Veći deo detinjstva su ga zadirkivali i rugali mu se. "Ne idem u školu jer mi je učitelj rekao da se deca plaše mojih ruku. Mnogi od njih su me zadirkivali zbog moje deformacije i često su me tukli", rekao je Kalim.

Istakao je da ima poteškoća s oblačenjem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zakopčavanjem košulja i podizanjem pantalona. "Ali ne znam da li želim da mi lekari operišu ruke. Trebalo bi me onesvestiti i tada me seći. Ne bih imao problem kada bi to mogli da rade bez inekcije i kada bi to bila neka mala operacija", rekao je Kalim.

Njegovi roditelji zarađuju samo 20 evra mesečno i pokušavaju da pronađu potrebnu pomoć za svog sina. Njegova majka Halima (27) rekla je kako je znala da je njen sin drugačiji od ostale dece po rođenju ali je bila bespomoćna. "Kada se rodio ruka mu je bila dva puta veća od ruku drugih beba. Njegovi prsti su bili dugi. U početku su mu šake bile male ali su i one vremenom počele da rastu", rekla je majka.

Njegov otac Šamim (45) plaši se da njegov sin nikada neće biti samostalan i krivi sebe jer ne zarađuje dovoljno novca. "Ima poteškoća kada jede jer ne može da uhvati kako treba pribor niti hranu pa ga mi hranimo. Kada koristi dva prsta sposoban je da uzme čašu vode. Želimo da ga odvedemo u bolnicu ali nemamo dovoljno novca. Kada sam pokušao da ga upišem u školu direktor mi je rekao kako on neće biti odgovoran ako mu se druga deca budu smejala i zadirkivala ga", kazao je otac.

Lekari su rekli kako je ovo izuzetno redak slučaj i da nisu mogli da otkriju uzrok ove deformacije. Uprkos velikim rukama, Kalim je dobrog zdravlja. Međutim, njegove ruke i dalje rastu što bi moglo dovesti do povećanja pritiska na njegov kardiovaskularni sistem i samim tim skratiti mu život.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.