VIDEO: Cela porodica mora da hoda četvoronoške

Izvor: Radio 021, 28.Jul.2014, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Cela porodica mora da hoda četvoronoške

Članovi jedne porodice iz Turske pate od retkog poremećaja zbog kojeg, usled nedostatka stabilnosti i balansa dok stoje uspravno, moraju da hodaju "na sve četiri".

Petoro braće i sestara 19-člane porodice Ulas iz provincije Hataj u Turskoj 2005. godine je otkrila grupa naučnika, koji su počeli da ih posmatraju kao slučaj "obrnute evolucije", verujući kako su primeri vraćanja čoveka u prethodni stadijum i primitivniju formu.

Ipak, nedavna istraživanja američkih naučnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su pokazala kako je njihov način kretanja posledica retkog poremećaja kojeg odlikuje nemogućnost da stoje uspravno zbog slabe ravnoteže.

Braća i sestre se kreću na ovaj način još od detinjstva, a suočavaju se sa brojnim poteškoćama koje pred njih postavlja moderan svet.

Tri sestre svoje vreme provode uglavnom pletući ispred kuće, dok je jedan od braće više avanturistički tip, te povremeno putuje do obližnjeg sela kako bi se družio sa drugim ljudima.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Porodica koja zbog retkog poremećaja hoda na 4 noge

Izvor: B92, 29.Jul.2014, 20:36

Članovi jedne porodice iz Turske pate od retkog poremećaja, zvanog Uner Tanov sindrom, zbog koga, usled nedostatka stabilnosti i balansa dok stoje uspravno, moraju da hodaju "na sve četiri"...Petoro braće i sestara 19-člane porodice Ulas iz provincije Hataj u Turskoj 2005. godine je otkrila grupa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.