Restoran plaća 10.000 dolara ako dete nazovete Kinoa

Izvor: B92, 01.Jul.2015, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Restoran plaća 10.000 dolara ako dete nazovete Kinoa

Da li biste detetu dali ime po žitarici? Jedan restoran se dosetio neobičnog načina da promoviše sopstveni proizvod i od roditelja traži upravo to.

Roditelji ponekad imaju običaj da svojoj deci daju prilično neobična i naizgled besmislena imena, a neka iz 2014. godine o kojima je Tajm pisao su Ruckus, Princecharles i Legendary. Takođe, poznat je i slučaj iz Francuske u kojoj roditeljima nije bilo dopušteno da devojčicu nazovu Nutela, pa je beba dobila ime Ella.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Ipak, lanac restorana BJ's spreman je da svojim kupcima uruči vaučer u iznosu od 10.000 dolara ukoliko svoje dete nazovu Kinoa. Vaučer se može koristiti u svim njihovim restoranima, isključivo za obroke.

Ideja iza BJ's restorana jeste da na ovaj način promovišu svoje novo jelo sa kinoom.

Kinoa je biljka nalik žitaricama koja se pre svega uzgaja zbog jestivog semenja. Ovu drevnu južnoameričku biljku nazivaju majkom žitarica, a još pre 5.000 godina se uzgajala na području Perua, Čilea i Argentine. Uz kukuruz, bila je jedna od dve osnovne prehrambene namirnice u carstvu Inka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.