Pronađen Amerikanac koji je ubio najpoznatijeg lava Zimbabvea

Izvor: B92, 29.Jul.2015, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen Amerikanac koji je ubio najpoznatijeg lava Zimbabvea

Turista koji je platio na hiljade dolara da ubije najpoznatijeg lava u Zimbabveu nije Španac, kako se ranije mislilo, nego jedan američki zubar.

Zimbabve u potrazi za Špancem koji je ubio njihovog divnog lava

Vlasti Zimbabvea objavile su da je Volter Palmer iz Mineapolisa platio 55.000 dolara mita čuvarima rezervata divljih životinja, kako bi mu dozvolili da ubije lava Sesila samostrelom.

Životinja je pronađena odrana i obezglavljena na obodima Huange >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nacionalnog parka.

Dr Palmer koji je na sajtu njegove ordinacije opisan kao „iskusan stomatolog opšte i kozmetičke prakse“, oženjen je i ima dvoje dece. (Na priloženoj slici, Volter Palmer pozira sa prijateljem i ubijenim lavom koji nije Sesil.)

U saopštenju za Guardian, Palmer je potvrdio da je početkom jula bio u Zimbabveu u lovu.

“Unajmio sam nekoliko profesionalaca i oni su obezbedili sve dozvole. Prema mojim saznanjima, sve vezano za ovo putovanje bilo je legalno i adekvatno sprovedeno. Nisam imao pojma da je lav kog sam ubio poznat i omiljen među lokalnim stanovništvom, niti da je imao ogrlicu za praćenje”, rekao je on. “Oslanjao sam se na stručnost vodiča, kako bih obezbedio legalan lov”, napisao je on.

“Duboko žalim što je moj hobi koji volim i u kom odgovorno i legalno uživam za posledicu imao smrt ovog lava”.

Njegova Facebook strana je za kratko vreme od objavljivanja njegovog imena prepunjena ljutitim komentarima i pretnjama.

Palmer je pronađen nakon što je glava lava – njegov trofej – pronađena i oduzeta kao dokaz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.