Preljuba škodi kućnom budžetu

Izvor: B92, 13.Avg.2012, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preljuba škodi kućnom budžetu

Tolerancija društva prema preljubama počinje u ekonomskoj krizi da ugrožava kućne budžete domaćinstava u Češkoj, a ekonomisti Poštanske štedionice izračunali su da troškovi za ljubavnicu ili ljubavnika dostižu polovinu prosečnih izdataka češke porodice za hranu i stanovanje.

Spirala dugova i nesposobnost da plaćaju račune i otplaćuju kredite i pozajmice, preti trećini čeških domaćinstava, a jedan od direktora u Poštanskoj štedionici Aleš Pospišil upozorio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da neverni bračni partneri doprinose osetnom pogoršanju finansijske situacije porodica.

"Preljuba osetno utiče na porodične finansije jer predstavlja čitavu polovinu prosečnih izdataka čeških porodica za hranu i stanovanje. I oni koji troše na ljubavnike minimalno, potroše godišnje preko 800 evra", kazao je on za dnevnik Pravo Pospišil.

Prema tom proračunu Poštanske štedionice, Čeh u preljubu investira prosečno oko 100 evra mesečno. Troškovi za ljubavnika ili ljubavnicu plaćaju se u 96 odsto slučajeva u gotovini, da bračni partner ne može da im uđe u trag, dok sedam odsto preljubnika ima i specijalni tajni račun za te troškove.

Čitave dve trećine preljubnika zbog krize ne koristi hotele i pansione, za koje bi platili u proseku do 80 evra mesečno, a koji su utočište za 12 odsto ljubavničkih parova, već se sastaju u stanu jednog od njih.

Polovina čeških preljubnika ne kupuje ljubavnici ili ljubavniku poklone, a 84 odsto nikada ne idu na letovanje zajedno.

Češko društvo je veoma tolerantno prema vanbračnim izletima, a vernost se kao vrednost ne zahteva ni od političara koji vode zemlju. U istraživanju Poštanske štedionice, 40 odsto Čeha i Čehinja priznalo je da je nekada u životu bilo neverno bračnom partneru.

Da li se preljuba odražava i na vaš kućni budžet?

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preljuba ugrožava kućni budžet za 800 evra

Izvor: Kurir, 13.Avg.2012

Preljuba osetno utiče na porodične finansije jer predstavlja čitavu polovinu prosečnih izdataka čeških porodica za hranu i stanovanje. I oni koji troše na ljubavnike minimalno, potroše godišnje preko 800 evra, kazao je Pospišil..PRAG - Tolerancija češkog društva prema preljubama počinje...

Nastavak na Kurir...

Svetska kriza: Preljuba se ne isplati!

Izvor: NaDlanu.com, 13.Avg.2012

Ekonomska kriza je u Češkoj preljubnike bacila u ozbiljne troškove. Danas se u Češkoj, ali i bilo gde u svetu, ne isplati varati supruga ili suprugu, jer to debelo košta! Saznaj koliko!.. Tolerancija češkog društva prema preljubama počinje u ekonomskoj krizi da ugrožava kućne budžete domaćinstava...

Nastavak na NaDlanu.com...

Česi prezaduženi zbog švaleracija

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2012

Tolerancija češkog društva prema preljubama počinje u ekonomskoj krizi da ugrožava kućne budžete domaćinstava u Češkoj, a ekonomisti Poštanske štedionice izračunali su da troškovi za ljubavnicu ili ljubavnika dostižu polovinu prosečnih izdataka češke porodice za hranu i stanovanje....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.