Ne može Kim Džong-un da nam govori šta da gledamo

Izvor: B92, 22.Dec.2014, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne može Kim Džong-un da nam govori šta da gledamo"

"Ne može neki j... Kim Džong-un da nam govori šta možemo da gledamo", smatra Džordž Kluni. Međutim, njegove kolege iz Holivuda nisu sasvim saglasne sa njim.

Američki glumac Džordž Kluni poslao je peticiju najuticajnijim ljudima Holivuda, tražeći od njih da zauzmu stav protiv sajberterorizma i u prilog slobode, ali niko nije hteo da je potpiše, prenose američki mediji.

Kluni je svoju peticiju napisao pre nego što je studio Soni odlučio da povuče iz distribucije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << film Seta Rogena "Intervju", parodiju o severnokorejskom lideru Kim Džong-unu.

U njoj slavni glumac poručuje: "Znamo da bi popuštanjem tim kriminalcima otvorili vrata svakoj grupi koja bi pretila slobodi izražavanja, privatnosti i ličnoj slobodi. Nećemo se prepustiti strahu".

U izjavi za sajt "Deadline", Kluni je rekao da niko nije želeo da se prvi potpiše i da su svi bili jako uplašili.

"Ne može neki j... Kim Džon-un da nam govori šta možemo da gledamo", kazao je vidno frustrirani glumac.

On veruje da su svi u strahu da će njihovi imejlovi biti hakovani i njihov sadržaj objavljen u javnosti, te su žrtvovali slobodu radi očuvanja svojih tajni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.