Misterija koju Hoking nikako ne može da reši

Izvor: B92, 09.Okt.2015, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misterija koju Hoking nikako ne može da reši

Stiven Hoking je možda jedan od najblistavijiu umova današnjice, ali čak ni on ne može da reši jednu misteriju.

Naime, dok je na Reditu odgovarao na pitanja, poznati fizičar je rekao da su žene misterija koja ga najviše zbunjuje, ali je dodao i to da smatra da tu misteriju ni ne treba rešiti.

Hoking je na Reditu skupljao pitanja još od jula, ali je skoro počeo da ogovara na njih.

Pored pitanja o damama, Hoking je odgovarao i na ona koja se tiču >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veštačke inteligencije, a njih je naravno bilo i najviše.

On je rekao da nije siguran kada će veštačka inteligencija dostići ljudski nivo znanja, ali smatra da naučnici moraju da budu veoma oprezni prilikom razvoja novih tehnologija.

“Kada bude došlo do toga da se veštačka inteligencija izjednači sa ljudskom, to će biti ili najbolja ili najgora stvar koja se dogodila čovečanstvu” , rekao je Hoking.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.