Koga briga šta priča guverner kada je tu kit (VIDEO)

Izvor: B92, 03.Sep.2015, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koga briga šta priča guverner kada je tu kit (VIDEO)

Prilično neobična pres konferencija odigrala se u američkoj saveznoj državi Konektikat kad je na govoru guvernera ove države, Danijela Meloja svu pažnju na sebe privukao simpatični i radoznali beluga kit.

Guverner Konektikata Danijel Meloj Connecticuta je na konferenciji za medije govorio o značaju i porastu turizma u ovoj državi, a u toku konferencije, iza njegovih se leđa pojavio kit po imenu Džuno, koji je ukrao pažnju kroz stakleni akvarijum.

Ovo nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvi put da je simpatični kit osigurao svojih 15 minuta slave.

Beluga kitovi su izuzetno inteligentne životinje, a u još jednom videu od pre nekoliko godina, uživa u muzici Marijači benda (video možete pogledati ovde.)

Beluge su izrazito društvene životinje i žive uglavnom u malim ili porodičnim grupama.

Beluge se sporazumijevaju zvukom koji nastaje u nosnom kanalu na putu do nosnog otvora. "Razgovaraju" zvucima koji podsećaju na skičanje, zviždanje, mijaukanje, kliktanje, mumlanje.... Glasovi prodiru kroz trup brodova, pa su ih lovci na kitove nazivali "morskim kanarincima".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZVEZDA KONFERENCIJE Koga briga za guvernera kad je tu kit?

Izvor: Blic, 04.Sep.2015, 18:25

Na konferenciji za štampu u Konektiketu prilikom govora guvernera države, Danijela Meloja, svu pažnju je privukao radoznali beluga kit...Dok je guverner Danijel Meloj pričao o značaju turizma i njegovom poboljšanju, iza njegovih leđa pojavio se beluga kit Džuno, koji je iz svog staklenog akvarijuma...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.