Klark Kent postaje onlajn novinar

Izvor: B92, 23.Okt.2012, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klark Kent postaje onlajn novinar

Povučeni novinar Klark Kent iz izmišljenog grada Metropolisa, koji je alter ego superheroja Supermena, napušta svoj posao u redakciji lista "The Daily Planet" u kojoj je bio zaposlen od 1940. otkrivaju za USA Today autori sledećeg broja stripa.

Kent daje otkaz nakon prigovaranja njegova glavnog urednika Perija Vajta koji nije zadovoljan količinom informacija koje novinar dobija o akcijama Supermena, kaže autor stripa Skot Lobdel.

U dramatičnoj sceni u kojoj daje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otkaz pred zaposlenma u listu, Kent lamentira o tome kako je novinarstvo pokleklo pred zabavom.

Lobdel kaže kako je razlog njegovog odlaska i Lois Lejn, sa kojom Kent više nije venčan, ali i dalje gaji jaka osećanja prema njoj.

"To je ono što se događa kada 27-ogodišnjak, inače najjači čovek na svetu, mora da sluša želje velikih konglomerata sa kojima ne deli iste ciljeve", kaže Lobdel o Kentovu odlasku iz Dejli Planeta.

Autori stripa modernizovali su i list Dejli Planet koji je sada deo velike multimedijalne korporacije "Galaxy Broadcasting".

Lobdel kaže kako ne veruje da će Kent u dalnjem razvoju stripa potražiti posao negde drugde pa je verovatnije da će se okrenuti nekom modernijem samostalnom mediju na internetu poput Huffington Posta ili Drudge Report-a.

Novo izdanje Supermena izlazi sutra (24.10).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Klark Kent postaje onlajn novinar

Izvor: Blic, 23.Okt.2012

Tabloidizacija koja je prisutna u mnogim svetskim medijima zahvatila je i imaginarni list "Dejli Planet", u kome radi poznati strip heroj Klark Kent. U najnovijem izdanju "Di-Si komiksa" koje izlazi sutra, popularni Supermen daje otkaz, rezigniran zbog "žutih" tema o kojima novine pišu, i pokreće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.