Kako su Nemci prevarili neo-naciste

Izvor: Domino Magazin, 21.Nov.2014, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako su Nemci prevarili neo-naciste

Iz malog mesta gde ovi marširaju svake godine

Maleni nemački grad Wunsiedel je već decenijama mesto gde neo-nacisti svake godine marširaju.

Ali ove godine je bilo malo drugačije.

Prethodnih godina stanovnici grada su ih hladno dočekali, ignorišući njihov marš. Ipak, sada su im spremili nešto drugačije.

Marš je održan 15. novembra a ulice kojima su prolazili su bile oblepljene plakatima protiv nacizma. I ne samo to već su marširali >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << PROTIV nazicma.

Na cilju ih je dočekala poruka da su za svaki pređeni metar skupili evro više, tačnije 10.000 evra je otišlo u dobrotvorne svrhe organizacijama koje se bore protiv nacizma i diskriminacije. Akcija se zvala - Nacisti protiv nacista!

Građani mestašca su učesnicima marša uz to delili banane, kao parodiju na diskriminaciju koju promovišu.

Wunsiedel je postao mesto okupljanja neo-nacista 1987. godine kada je tu sahranjen Hitlerov zamenik Rudolf Hess. Koji je kasnije kremiran, ali marš se nastavio i posle toga...

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.