Kad roboti sviraju hevi metal...

Izvor: B92, 20.Jan.2013, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad roboti sviraju hevi metal...

Zovu se Sikboj, Fingers i Bouns i članovi su sastava "Kompresorhed", prve istinske "hevi metal" grupe na svetu.

Bend je sastavljen od robota programiranih da sviraju isključivo hevi metal, od pesama grupa poput AC/DC i Motorhead.

Najstariji član, takoreći osnivač benda, jeste bubnjar Sikboj konstruisan 2007. Dve godine kasnije pridružili su mu se gitarista Fingers i basista Bouns, pa je bend mogao da počne sa svirkom.

Danas, to su iskusni izvođači, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sinhronizovanih pokreta, čiji je video snimak na Internetu pregledan više od 4,4 miliona puta za manje od dve nedelje.

Jednina zamerka koju bi fanovi mogli da daju ovim "hajtek" rokerima je što nemaju sopstveni repretoar, već izvode samo poznate numere. Ali, možda će se uskoro i to promeniti, pa se ne treba čuditi ako se uskoro na tržištu pojavi i njihov debi album.

Oni koji bi želeli da ih čuju uživo imaće priliku da to učine ukoliko otputuju u Australiju gde će "Kompresorhed" nastupiti na jednom od letnjih festivala.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rok grupa čiju su svi članovi roboti

Izvor: Blic, 20.Jan.2013

Zovu se Sikboj, Fingers i Bouns i članovi su sastava "Kompresorhed", prve istinske "hevi metal" grupe na svetu. ..Bend je sastavljen od robota programiranih da sviraju isključivo hevi metal, od pesama AC/DC-a do Motorheda. Najstariji član, takoreći osnivač benda, jeste bubnjar Sikboj konstruisan...

Nastavak na Blic...

Pravi hevi metal: Roboti sviraju AC/DC i Motorhead

Izvor: NaDlanu.com, 20.Jan.2013

Bend je sastavljen od robota programiranih da sviraju isključivo hevi metal. Najstariji član je bubnjar i konstruisan je 2007 godine. Dve godine kasnije dobio je dva nova člana: gitarista Fingers i basista Bouns..Oni koji bi želeli da ih čuju uživo imaće priliku da to učine ukoliko otputuju...

Nastavak na NaDlanu.com...

Rok grupa čiji su svi članovi roboti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2013, 04:21

LOS ANĐELES -..Zovu se Sikboj, Fingers i Bouns i članovi su sastava "Kompresorhed", prve istinske "hevi metal" grupe na svetu...Bend je sastavljen od robota programiranih da sviraju isključivo hevi metal, od pesama AC/DC-a do Motorheda...Najstariji član, takoreći osnivač benda, jeste bubnjar Sikboj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.