Ivanić sa delegacijom MMF-a o ispunjavanju preuzetih obaveza

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Dec.2014, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić sa delegacijom MMF-a o ispunjavanju preuzetih obaveza

SARAJEVO - Predstavnici MMF-a informisali su predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića o sastancima koje su održali sa predstavnicima različitih nivoa vlasti u BiH kako bi utvrdili nivo ispunjavanja preuzetih obaveza, s ciljem zaključivanja redovnog kvartalnog pregleda od kojeg zavisi povlačenje nove tranše kredita po stendbaj-aranžmanu.

U saopštenju Predsjedništva BiH navodi se da je za zaključenje osmog kvartalnog pregleda, što je uslov da Izvršni odbor MMF-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << odobri isplatu devete tranše po stendbaj-aranžmanu, potreban napredak u provođenju politika koje za cilj imaju unapređenje poštovanja poreskih propisa i borbu protiv poreskih prevara, kao i jačanje stabilnosti finansijskog sektora i supervizije bankarskog sektora.

Tokom susreta Ivanića sa delegacijom, koju je je predvodio šef misije MMF-a za BiH Ron Van Roden, naglašena je potreba vođenja odgovorne fiskalne politike, te konsolidacija potrošnje koja nije direktno povezana sa sanacijom posljedica poplava u maju.

Ivanić je iznio svoje viđenje konstituisanje organa vlasti nakon izbora.

Sagovornici su izrazili nadu da će vlade i u tehničkom mandatu nastaviti rad na ispunjenju uslova i provođenju strukturalnih reformi, te da će očekivano brzo formiranje vlasti svakako imati pozitivnog efekta na provođenju reformi iz stendbaj-aranžmana.

Sastanku je prisustvovao i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Ruben Atojan.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ministarstvo: Usorac plaća manju kamatu nego što tvrdi

Izvor: Capital.ba, 09.Dec.2014

BANJALUKA, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske u pisanom odgovoru portalu CAPITAL.ba navodi da je predsjedniku Udruženja poljoprivrednih proizvođača-mljekara Vladimiru Usorcu kredit iz Fonda Partner odobren po znatno povoljnijim uslovima nego što tvrdi. “Ugovorom...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.