Internet je u problemu?

Izvor: Domino Magazin, 05.Maj.2015, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Internet je u problemu?

Imamo fore još samo par godina

Stručnjaci kažu da je naš internet u problemu. Vidite, stvar je u tome što se postojeća tehnologija bliži ispunjenju svojih krajnjih kapaciteta a infrastruktura ne uspeva da se izbori sa sve bržim prenosom podataka

Endrju Elis, profesor sa Aston univerziteta u Birmingemu ukazuje da je u poslednjoj deceniji brzina interneta povećana pedesetostruko, dok su optički kablovi dosegli maksimum svog fizičkog kapaciteta. Naučnici dodaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << da internet sada troši istu količinu energije kao avioindustrija.

Dodatni problem je što postavljanje novih kablova košta, baš kao i sve veća količina struje za prenos podataka, jer što je internet brži, potrebno je više energije.

Poenta je da uz postojeći napredak ovakav internet može da opstane još samo par godina ako se nešto ne promeni.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.