Goli protest aktivista u BG (FOTO)

Izvor: B92, 18.Nov.2011, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goli protest aktivista u BG (FOTO)

Protest "Za Srbiju bez krzna" organizovan je na centralnom beogradskom Trgu Republike. U pitanju je bio "goli performans". Aktivisti su nagi ležali u "krvavim" kostimima na gomili na pločniku, pokazujući simboliku životinja odranih na farmama.

"Cilj je da skrenemo pažnju javnosti na svu okrutnost industrije krzna i besmisao ubijanja životinja u svrhu proizvođe krznene odeće zbog mode i glamura, kao i na posledice po životnu sredinu i da produbimo saosećajnost građana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije za nezamislivu patnju koju trpe životinje u farmama za krzno", navodi Udruženje "Sloboda za životinje".

Protest je organizovan u okviru Nedelje borbe protiv krzna koja se krajem novembra obeležava širom sveta. Udruženje navodi da je kineska modna industrija jedna od najokrutnijih.

Pored zečeva, lisica, rakuna i ostalih tipičnih krznaša u toj zemlji godišnje se ubije i više od dva ipo miliona pasa i mačaka.

"Da bi se dobio jedan krzneni kaput ili bunda, potrebno je da se ubije do 15 pasa, ili: do 20 dabrova, do 22 lisice, do 24 mačke, do 30 rakuna, do 34 nutrije, do 40 oposuma, do 200 činčila, do 240 hermelina, ili do 400 veverica", ukazuju aktivisti za zaštitu životinja.

Više fotografija sa protesta pogledajte u našoj Galeriji

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Goli performans u odbranu životinja (Foto)

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Nov.2011

BEOGRAD - Aktivisti koji se bore za zaštitu životinja protestovali su na Trgu Republike u Beogradu protiv ubijanja životinja zbog krzna i nošenja odjeće od životinjskog krzna, pri čemu su goli i u "krvavim" kostimima ležali na pločniku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.