Da li finansije mogu da rasture brak?

Izvor: B92, 29.Jun.2017, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li finansije mogu da rasture brak?

Istraživanje je pokazalo da je za uspešno upravljanje finansijama potrebno da supružnici imaju jedinstven ili približno jedinstven stav prema budžetu.

Različit odnos prema novcu je čest okidač razvoda braka - zaključili su istraživači sa Kolumbija univerziteta. Tim naučnika je želeo da proveri koliko je upravljanje finansijama važno za stabilnu i uspešnu zajednicu, pa su sproveli anketu među 1.000 bračnih parova i 1.000 onih koji su se razveli.

Na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podataka do kojih su došli, zaključili su da je ovo veoma važna stavka, na kojoj se, nažalost, "oklizne" svaki drugi brak. Istraživanje je pokazalo da je za uspešno upravljanje finansijama potrebno da supružnici imaju jedinstven ili približno jedinstven stav prema budžetu, načinu na koji se njime raspolaže.

Ali ispostavilo se da je 45 odsto brakova "puklo" ili je u teškoj krizi zato što je jedan od partnera prekomerno trošio novac, a drugom je to smetalo. Među ispitanicima je bilo i žena koje su priznale da su previše šopingovale, što je njihove muževe počelo da nervira. Muški deo je, s druge strane, otkrio da je sklonost ka kocki, čašćavanje u kafani i neplaćanje računa i kredita na vreme skupo platio - razvodom.

Izvor: novosti.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.