DNK za Ginisa sutra na Trgu republike

Izvor: B92, 21.Sep.2011, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNK za Ginisa sutra na Trgu republike

Institut za molekularnu genetiku i geneticko inzenjerstvo (IMGGI) i Festival nauke pozivaju Vas da prisustvujete najavnoj akciji Noci istrazivaca, DNK ZA GINISA, u sredu 21. septembra s pocetkom u 11 sati, na Trgu republike (kod DNK fontane) u Beogradu.

Tema akcije je pravljenje najduzeg lanca molekula DNK koji treba da udje u Ginisovu knjigu rekorda.

Po zavrsetku sklapanja origami modela „DNK lanca za Ginisa", od 14 casova, prof. Bejtman ce u Rimskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dvorani Biblioteke grada Beograda odrzati predavanje na temu: „Zasto biolozi treba da brinu o Vikipediji".

U Beogradu ce se drugu godinu za redom odrzati Noc istrazivaca, inicijativa Evropske unije koja ima za cilj da afirmise domace istrazivace, predstavi sta oni rade i podstakne mlade da se opredele za istrazivacko-naucnu karijeru.

Projekat „Researcher’s night” – "Noc istrazivaca” pokrenut je na evropskom nivou 2005. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DNK za Ginisa

Izvor: SEEcult.org, 21.Sep.2011

Noć istraživača u Beogradu biće najavljena 21. septembra akcijom “DNK za Ginisa” na Trgu republike, koja podrazumeva pravljenje origami modela najdužeg lanca molekula DNK za Ginisovu knjigu rekorda. Akciju organizuju Institut za molekularnu genetiku i geneticko inzenjerstvo (IMGGI) i Festival...

Nastavak na SEEcult.org...

Origami gen za Ginisa

Izvor: RTV Pink, 21.Sep.2011

DNK od papira dug 250 metara za Ginisovu knjigu rekorda. . . Učenici Matematičke gimnazije i mladi istraživači Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo (IMGGI) napravili su danas u Beogradu, na Trgu republike, origami model DNK lanca dužine 250 metara i tako ostvarili uslov za...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.