Brižit Bardo osuđena zbog rasizma

Izvor: B92, 03.Jun.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brižit Bardo osuđena zbog rasizma

Bivši seks simbol francuskog filma Brižit Bardo proglašena je krivom za podsticanje na rasizam protiv pripadnika muslimanske zajednice u Francuskoj.

Prekršajni sud u Parizu osudio je 73-godišnju glumicu na globu od 15.000 evra za izjave sadržane u pismu koje je napisala francuskom predesedniku Nikoli Sarkoziju u decembru 2006. godine, tada još ministru unutrašnjih poslova, povodom muslimanskog praznika Aid el-Kebir.

U pismu, koje je objavljeno u časopisu njene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fondacije za zaštitu životinja, Brižit Bardo navodi: "Dosta nam je da nas vuku za nos ljudi koji nas uništavaju, koji uništavaju našu naciju namećući svoja pravila."

Ona je tom prilikom tražila da sve životinje koje budu ubijene tokom praznika budu prethodno uspavane.

Ovo je peta osuda za Brižit Bardo po istom osnovu u 11 godina.

Od kada je napustila film i okrenula se zaštiti prava životinja, priklonila se Nacionalnom frontu Žan-Marija Lepena, koji zastupa antiimigracionu politiku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.