Bilo je potrebno 16 godina i preko 100 doktora da otkriju njenu bolest – a svi možemo da je dobijemo

Izvor: Telegraf.rs, 18.Apr.2017, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilo je potrebno 16 godina i preko 100 doktora da otkriju njenu bolest – a svi možemo da je dobijemo

"Ples je bio moj ventil, to je bio moj život,moja ljubav, moja strast. Sada je jedina stvar kojoj se radujem kada se probudim - to što mogu da se probudim", priča Dženin čije zdravlje je uništio samo jedan trenutak nepažnje.

Ona je bila u školskom kampu kada ju je ujeo krpelj i kada je dobila opasnu bolest.

Za samo dva dana izraslina od ujeda se udvostručila.

Foto: GoFundMe

"Otišla sam do ambulante, a doktori su mi rekli da ne znaju šta je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << pitanju", priseća se ona.

Lekari su joj samo bandažirali nogu i poslali je kući. Međutim, njena noga je nastavila da otiče, a oko rane se pojavio crveni krug.

Dženin je sada svesna da je osip bio jasan znak lajmske bolesti. Ipak, tada to nije znala.

Narednih 16 godina posetila je preko 100 lekara i specijalista - i većina njih joj je reklo da je sve u redu.

"Svi neurolozi su mi rekli da nije epilepsija i da zato ne žele da me leče. Moram da sam posetila barem 5-6 neurologa", priča Dženin.

Kako je vreme prolazilo, njeno zdravlje se pogoršavalo sve do tačke da više nije mogla da radi čak i najprostije svakodnevne stvari.

Foto: GoFundMe

"Nesvestice su se pretvorile u prave napade, gubila sam memoriju i imala kognitivne probleme. Svi ovi simptomi bili su slični onima koje imaju ljudi koji pate od Alchajmera, Parkinsonove bolesti i multiple skleroze", objašnjava ona.

Lajmska bolest je veoma ozbiljna i može da utiče na mišiće, zglovobe, organe, mozak i neurološki sistem.

"Bolest je napadala sve moje sisteme. Jednog dana bih imala napad, a drugog nisam bila u stanju da hodam".

Međutim, nakon što je odgledala prilog o lajmskoj bolesti, Mieni je otišla da poseti novog doktora koji joj je rekao da pati od ove bolesti.

Dženin se upravo vratila iz Amerike gde je bila podvrgnuta desetodnevnom intravenoznom tretmanu, ali i dalje mora da uzima brojne lekove kako bi popravila štetu koju je bolest za sve ove godine napravila.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

16 GODINA NIKO NIJE ZNAO ŠTA JOJ JE 100 doktora ju je pregledalo a njenu BOLEST svako može da dobije

Izvor: Kurir, 18.Apr.2017

..."Ples je bio moj ventil, to je bio moj život, moja ljubav, moja strast Sada je jedina stvar kojoj se radujem kada se probudim - to što mogu da se probudim", priča Dženin čije zdravlje je uništio samo jedan trenutak nepažnje..Ona je bila u školskom kampu kada ju je ujeo krpelj i kada je dobila...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.