Amerikanci planiraju kolonizovanje Marsa

Izvor: Domino Magazin, 30.Jun.2015, 05:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci planiraju kolonizovanje Marsa

Prva faza: Teraformiranje

Američka vojna istraživačka agencija (DARPA) je saopštila da radi na razvoju tehnologije za teraformiranje Marsa.

A to vam je proces prilagođavanja atmosfere, temperature, površinske topografije i ostalih parametara “kako bi se formirali uslovi pogodni za život na Zemlji.

Takva biosfera koja bi imala sve odlike okruženja na Zemlji i omogućila naseljavanje života zemaljskog porekla.

Plan uključuje nastanjivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << površine Marsa velikim brojem genetski modifikovanih organizama koji bi okruženje kasnije učinili pogodnim za život ljudi.

Naučnici misle da bi u tome mogle da pomognu određene bakterije i plesni.

“Želimo da iskoristimo tačno one osobine koje nama odgovaraju kako bismo kreirali organizme pogodne za naseljavanje dalekih planeta. Tako bi pojedne vrste mikroorganizama, na primer, iz njihove atmosfere eliminisali ugljen-dioksid, a stvarali azor i kiseonik koji su neophodni za život zemaljskih bića”, navodi Ališa Džekson, zamenica direktora kancelarije DARPA.

“Prvi put u istoriji imamo mogućnost ne samo da unosimo izmene u nenastanjiva mesta na Zemlji, već i da naselimo svemir”, zaključila je Džeksonova.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.