Ako želiš da budeš tata ne pij koka-kolu

Izvor: S media, 08.Apr.2010, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako želiš da budeš tata ne pij koka-kolu

Gazirana pića na bazi kole smanjuju broj spermatozoida kod mušaraca, rezultat je istraživanja danskih naučnika kojim je bilo obuhvaćeno 2.500 muškaraca.

Pića na bazi kole otežavaju put do očinstva, ističe se u studiji objavljenoj u Amerčkom časopisu epidemiologije.

"Kod muškaraca koji piju litar ili više ovih pića dnevno postoji opasnost da se broj spermatozoida smanji za čak 30 odsto", kaže vođa ovog istraživanja Tina Kold Jensen.

Tim istraživača >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Univerzitetske bolnice u Kopenhagenu je ustanovio da je kvalitet sperme muškaraca koji ne konzumiraju pića na bazi kole mnogo bolji - u proseku 50 miliona spermatozoida po mililitru semene tečnosti.

Ispostavilo se, takođe, da ti muškarci vode zdraviji način života i da paze na svoju ishranu.

Za razliku od njih, muškarci koji piju više od jednog litra kole dnevno imaju samo 35 miliona spermatozoida po mililitru semene tečnosti i daleko su skloniji lošim navikama u ishrani.

Izvor: Tanjug

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Coca-Cola negativno utiče na plodnost!

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Apr.2010, 00:31

BEOGRAD - Gazirana pića na bazi kole mogu da ugroze muški fertilitet, rezultat je istraživanja grupe danskih naučnika kojim je bilo obuhvaćeno 2.500 mlađih muškaraca.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.