Ako pijete puno kafe ovo će vas zanimati

Izvor: Domino Magazin, 24.Okt.2014, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako pijete puno kafe ovo će vas zanimati

Bolje je nego što ste mislili

Tri šoljice kafe dnevno, uključujući i onu bez kofeina, imaju ulogu u zaštititi jetre i sprečavanju potencijalnog razvoja kancerogenih ćelija, pokazalo je istraživanje National Cancer Institutea.

Američki naučnici kažu da konzumiranje više od jedne šoljice kafe dnevno sprečava povećanje vrednosti jetrenih enzima, sprečavajući istovremeno i javljanje raka.

Rezultati su pokazali da su osobe koje su konzumirale tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << ili više šoljica bile za 25 posto manje podložne razvoju povećanih vrednosti jetrinih enzima u odnosu na one koje nisu konzumenti kafu. Zanimljivo je da su i osobe koje su uživale u kafi bez kofeina imali nizak nivo enzima.

Naučnici zato zaključuju da su dobri sastojci zapravo u samoj kafi a ne kofeinu.

“U kafi je oko hiljadu raznih sastojaka. Mogu reći da 'sumnjamo' na neke od njih, ali za sada ne možemo sa preciznošću da kažemo koji su”, objasnio je profesor Qian Xiao.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.