Žene, nemojte da se zagrcnete: Previše kafe smanjuje grudi

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2015, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene, nemojte da se zagrcnete: Previše kafe smanjuje grudi

Svašta smo do sada čuli o kafi, ali švedski naučnici rešili su da nas još više zbune oko omiljenog napitka kojim većina ljudi počinje dan. Istraživanje sprovedeno u Švedskoj otkrilo je da žene koje piju više od tri šolje kafe na dan imaju za 17 odsto manje grudi od dama koje piju manje.

Možda zvuči suludo, ali zapravo je jednostavno, kažu istraživači - višak kofeina može uticati na hormone, što utiče na veličinu grudi.

- Preterano ispijanje kafe >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << može da ima veliki uticaj na veličinu dojki. Ipak, žene koje piju dosta kafe ne treba da se plaše da će im grudi nestati preko noći. Smanjiće se, ali neće nestati - rekla je autorka istraživanja Helena Jernstrom za britanski Telegraf.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.