Zašto je sve dobra soda bikarbona

Izvor: NaDlanu.com, 03.Nov.2013, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je sve dobra soda bikarbona

Verovali ili ne, soda bikarbona može da preporodi kožu i kosu! Evo kako možete sve da je koristite.

Sodu bikarbonu svi imamo u kući, a većina je retko kada koristi. Ipak, ona može učiniti čuda sa kožom i kosom. Pored toga što izbeljuje zube, evo za šta sve možete da je koristite...PilingUkoliko pomešate sodu bikarbonu sa vodom, dobićete smesu odličnu za piling lica. Ona će ukloniti sve mrtve ćelije sa lica i koža će vam izgledati sjajno.Uklanja naslageDodajte sodu bikarbonu >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << u šampon prilikom pranja kose. Ona će ukloniti sve naslage koje su se nataložile na vlasi. Naročito je korisna ako koristite više preparata za negu kose.Očistite četkeNe samo da uklanja naslage sa kose, već i sa češlja i četki. Sve što vam je potrebno jeste vruća voda i soda. Pomešajte ih i potopite četke.Omekšava zanokticeDa li ste znali da soda bikarbona omekšava zanoktice? Pomešajte je sa vodom i nanesite na zanoktice i nokte četkicom od laka za nokte. Nežno trljajte i rešićete problem sa zanokticama.Nega stopalaVruća voda i soda bikarbona će učiniti čuda sa vašim umornim stopalima. Ne samo da će omekšati kožu, već će vas i potpuno relaksirati. Odlično je za pedikir kod kuće.Neželjene bradaviceStručnjaci tvrde da će soda bikarbona u smesi sa limunovim sokom ukloniti neželjene bradavice. Pomešajte ih i nanesite na bradavicu koju želite da uklonite. Ostavite da se osuši i isprerite vodom. J.P.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Za meku i negovanu kožu

Izvor: Press, 04.Nov.2013, 11:01

Bebinoj koži je potrebno 14 dana da se potpuno obnovi, ali kod odrasle osobe taj ciklus traje čak 28 dana a za to vreme, ćelije se suše i koža gubi svoj sjaj. Način da se to spreči i da se proces regeneracije podstakne je upravo redovan piling..Pogotovo je važno piling radite redovno na jesen...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.