Zaboravi na farbanje: Evo kako da posvetliš kosu na prirodan način!

Izvor: Savršena.com, 13.Okt.2015, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaboravi na farbanje: Evo kako da posvetliš kosu na prirodan način!

Želiš ovakvu kosu? Moguće je i bez farbe

Bez obzira da li želiš da malo odmoriš kosu od agresivnih preparata i farbi ili si, jednostavno, odlučila da svoju prirodnu boju kose osvežiš svetlijim tonovima a ne želiš da je oštećuješ veštačkim proizvodima imamo rešenje za tebe.

Tačnije Ryan Zimo, osnivač Z Skin Cosmeticsa, linije proizvoda za negu lica, kose i tela koja je 100% bazirana na organskim sastojcima. Kako je tokom svoje duge i produktivne >> Pročitaj celu vest na sajtu Savršena.com << karijere dovoljno dugo radio samo sa onim što nalazi u prirodi on je odlučio da podeli nekoliko saveta sa svima onima koji žele na potpuno zdrav način da eskeprimentišu sa kosom.
Kako bi kosa postala svetlija potrebne su kiseline, a evo koje mogu biti potpuno neškodljive za tvoju kosu i gde možeš da ih nađeš:
grejpfrut, limeta, narandža, papaja, ananas, kivi i ostalo voće koje sadrži limunsku kiselinu. mleko, jogurt, kiselo mleko i druge namirnice koje sadrže mlečnu kiselinu grožđe, sok od grožđa, vino i druge namirnice koje sadrže vinsku kiselinu. jabuke, sirće, jabukovo sirće i cider zbog jabučne kiseline. med, koji prema Zimou, sadrži nizak nivo organskog hidrogen peroksida, što je brz način za izbeljivanje kose cimet, karanfilić, paprika, muskantni oraščići i kamilica su, takođe, poznati zbog svoje sposobnosti za posvetljivanje vlati. limun i pivo spadaju u dva najpoznatija sastojka za prirodno farbanje zbog alfa hidroksilne kiseline. Izvor: Shefinds.com

Nastavak na Savršena.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Savršena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Savršena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.