SEKS-SATNICA: Evo u koje doba dana su za strast spremne žene, a u koje muškarci

Izvor: JavneVesti.com, 17.Apr.2014, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEKS-SATNICA: Evo u koje doba dana su za strast spremne žene, a u koje muškarci

Nauka je nedavno dokazala da se nivo hormona menja u zavisnosti od toga koje je doba dana, pa večeras kada na satu otkuca 20 sati, budite spremni za vatrene igre jer će upravo tada vaš partner biti najnapaljeniji

 
Kvalitet seksa zavisi od toga koje je doba dana. Upravo ovo je dokazala nauka koja je nedavno došla do saznanja da se seksualna želja menja tokom dana u zavisnosti od bioritma. Dakle, žena nije podjednako uzbuđena u sedam sati ujutro, pet sati popodne ili >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << 11 sati uveče, a isto to važi i za muškarce.
Pa ukoliko želite da doživite najbolji mogići seks, saznajte kada je vaša ljubavna polovina u zenitu seksualne uzbuđenosti, zaskočite je i započnite seksi igre koje ćete dugo pamtiti.
 
Evo kako izgleda seks-satnica u toku dana kod žena i muškaraca:
zmeđu 06 i 08 sati
 
Ona: Iako je budna, njeno telo još nije spremno za seks. Nivo melatonina još je previsok, a ni telesna temperatura nije se dovoljno podigla. Žena će uživati ako partner počne da je budi poljupcima, ali nipošto frajer ne sme da preskoči predigru. Neka bude lepo i sporo.
 
On: Seksualna uzbuđenost je na vrhuncu jer muškarcu treba energija za novi dan. Tad su brzi na okidaču, pa žena ne može da očekuje ništa više od seksa na brzaka.
Između 08 i 10 sati
 
Ona: Žena je sada potpuno budna i spremna za seks. Nivo endorfina, hormona radosti, u to vreme u ženskom telu dostiže maksimum pa joj neće trebati dugo da se uzbudi.
 
On: Njegov um već je usmeren na posao. Nivo testosterona u muškarcu u ovo doba se već spušta i pomalo vraća u normalu, pa bi se prilično teško probudio za one stvari.
Između 10 i 12 sati
 
Ona: Ženino čulo ukusa tada je jako izoštreno. Upravo je zato kasno prepodne idealno vreme za maksimalni užitak u oralnom seksu.
 
On: Muškarac sada vreme provodi u razmišljanjima. To je razlog zbog kojega bi u ovo doba dana radije razmišljao o seksu nego napravio konkretan korak prema tome da se nešto od toga zaista i ostvari.
Između 12 i 14 sati
 
Ona: Ženska aktivnost u ovo doba dana dostiže vrhunac, ali ta aktivnost nema baš nikakve veze sa seksom. U ovoj fazi žena će se teško opustiti i fokusirati na seks.
 
On: Muškarac je raspoložen za seksi igrice. Ali njihovo dešavanje u ovo doba dana uveliko zavisi od partnerke. Ako je ona kojim slučajem raspoložena za strasti, on će dati sve od sebe da je zadovolji.
zmeđu 14 i 16 sati
 
Ona: Ženski reproduktivni sistem u ovo doba potpuno je spreman za začeće. Žena baš i nije raspoložena za dugo i lagano vođenje ljubavi. Spremnija je za seks na brzaka, s mrvicom sado-mazo zadovoljstva.
 
On: Seme koje proizvedu muški reproduktivni organi oko 16 sati je najkvalitetnije. Dakle, ovo je najbolje vreme za seks ako želite da zasnujete porodicu.
Između 16 i 18 sati
 
Ona: Većina žena je nesposobna za aktivno vođenje ljubavi tokom tih sati, ali možda im ne bi smetao seks na brzaka poslepodne. Dakle, ne treba odbijati muškarca ako pokazuje želju za nežnostima.
 
On: Muškarac je spreman za akciju, ali u ovo vreme takođe nije spreman za upuštanje u lagani seks. Jedan brzinski seks, koji će ga osloboditi stresa i negativne energije, dobro bi mu došao.
Između 18 i 20 sati
 
Ona: Vreme večere je doba kada žena treba da nadomesti nedostatak energije. Senzorni nervni završeci u ušima su u to doba najosetljiviji, pa će uživati u šaputanjima u uho.
 
On: Muškarac je u ovoj fazi koncentrisan na finu večeru i na to da se malo odmori posle nje, tako da mu seks baš i nije na prvom mestu.
zmeđu 20 i 22 sata
 
Ona: Sada je najbolje vreme za odlazak u krevet i nežnosti. Žena je puna energije, naročito ako je pojela finu večeru. Spremna je da deluje na vlastitu inicijativu. Preporuka naučnika: muškarac treba u potpunosti da joj se prepusti.
 
On: Muškarac je u ovo doba spreman da ide korak dalje i ispuni svaku želju svoje partnerke. I muški i ženski polni sat otkucavaju podjednako u ovoj fazi.
zmeđu 22 sata i ponoći
 
Ona: Nivo melatonina kod žene dramatično raste oko ponoći, a telo pada u duboki san. Čak i ako je budna, seksualna želja u ovo doba opada. Međutim, žena se oseća romantičnije, pa nije na odmet probati.
 
On: Muškarac se oseća potpuno opušteno, iako još ne spava. Mogao bi da bude spreman na dugi i spori seks. Jednostavno, treba da otpusti preostali deo energije kroz seks kako bi mogao mirno i čvrsto da zaspi.
među ponoći i 6 sati
 
Ona: Njenom telu treba odmor. Međutim, neki ljudi mogu da se seksaju u polusnu. Mnoge žene koje nikada nisu doživele orgazam doživele su vrhunac zadovoljstva upravo vodeći ljubav u polusnu. Fenomen ima veze sa stanjem potpune opuštenosti koja se dešavama tokom spavanja. Ali, partner mora da bude budan kako bi odradio svoj deo posla.
 
On: Muškarac u ovo doba duboko spava, pa bi trebalo veoma mnoho truda da ženi uspe da ga probudi i nagovori na seks.

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.