Lagani letnji ručak: Karfiol sa parmezanom

Izvor: B92, 23.Avg.2014, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lagani letnji ručak: Karfiol sa parmezanom

Pripremite ovaj lagani letnji obrok koji se brzo sprema i veoma je ukusan.

Sastojci

Priprema

1. Zagrejte rernu na 220 stepeni. 2. Očistite karfiol i isecite ga na komade. U velikoj činiji pomešajte iseckan luk, grančice timijana, beli luk i maslinovo ulje. Posolite i pobiberite i lagano protresite. Rasporedite ovu smesu od karfiola u pleh za pečenje i pecite oko 30 minuta. Okrenite karfiol da se i užućka i sa druge strane i dodajte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parmezan. Pecite još 10-15 minuta. Služite toplo ili nasobnoj temperature.

Napomena

Za ovaj recept možete upotrebiti i običan žuti luk ili crveni luk i malo ga zasladiti.

Izvor i foto: hranazadusu.com

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.