Drage dame, u ovim situacijama zaboravite na tange

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2016, 06:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drage dame, u ovim situacijama zaboravite na tange

Većina ginekologa ne preporučuje nošenje tanga gaćica ženama jer je reč o tankom i oskudnom komadu donjeg veša koje imaju tendenciju pomicanja i trenja, zbog čega stavljaju vlasnicu u opasnost od crvenila, iritacija kože, ali i čestih infekcija.

Pred vama je nekoliko situacija u kojima bi tange definitivno trebalo izbegavati kako bi sprečili neugodne posledice po intimno zdravlje.

Veštačke tkanine poput najlona potiču nastanak vlage i gomilanja bakterija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na osetljivom ženskom području zbog čega često dovode do raznih infekcija. S druge strane, pamuk omogućuje cirkulaciju vazduha oko vagine, te vam pomaže da održite zdravlje ženskih organa. Ako ne volite da nosite pamuk, odaberite svilene materijale donjeg rublja, a svakako izbegnite nošenje tanga gaćica.

Tanka odeća poput helanki od elastina ili pripijenih najlonki zaustaviće cirkulaciju vazduha, i doprineti gomilanju bakterija u intimnoj zoni. Ako veći deo dana provodite u uskoj odeći, a pogotovo ako je vaša struka povezana s vežbanjem, uvek ponesite čist i suv par rezervnog donjeg veša u koji se možete presvući posle znojenja, a definitivno izbegavajte nošenje tangi.

Isprobavanje kupaćih kostima za leto uobičajena je aktivnost u ovo doba godine, ali to može dovesti zdravlje žene u opasnost ako u kabinu odlazite u tangama. Slip gaćice će vas zaštiti od eventualnih bakterija ostavljenih od brojnih žena koje su isprobavale isti par kostima pre vas, ali i nečistoća "pokupljenih" iz radnje.

Gole noge, tange i kratka suknja loša su kombinacija za zdravlje žene, pogotovo ako imate sklonost sedenju na javnim mestima poput parkova ili u sredstvima javnog prevoza. Odbranite se od potencijalnih bakterija i virusa, te za takve prilike birajte veš koje će vam ponuditi više zaštite.

I najmanja prehlada dobar je pokazatelj da vam je imunitet tela oslabljen, i da ste podložniji infekcijama. U takvim trenucima najbolje bi bilo da se odlučite za par pamučnih gaćica koje vam nude maksimalnu udobnost i zaštitu. Tanga gaćice nisu dobar izbor ni kod osoba koje su inače podložne infekcijama intimnih delova tela.

* Izaberite pravi veš za letnje dane

* Pamuk ili seksi čipka? Muškarci, šta vam je draže?

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.