Snažan zemljotres potresao Čile

Izvor: RTS, 25.Apr.2017, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan zemljotres potresao Čile

Zemljotres snage 7,1 podeljak Rihterove skale potresao je obalski deo Čilea, u okolini grada Valparaiso, koji se još oporavlja od potresa koji je taj region opustošio pre nešto više od dve godine.
Odmah posle potresa, lokalne vlasti naredile su evakuaciju obale zbog opasnosti od cunamija, ali je ta odluka ubrzo opozvana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Čileanski seizmološki centar naveo je da se žarište potresa jačine 6,9 Rihtera nalazio 72 kilometra od Valparaisa, na dubini od 13,2 kilometra, javlja čileanski Nasion.
Prema podacima američkih seizmologa, zemljotres je bio snage 7,1 po Rihterovoj skali.
U septembru 2016. godine, u zemljotresu snage 8,3 jedinice po Rihterovoj skali poginulo je 13 osoba, dok se šestoro još vodi kao nestalo. Oko 9.000 ljudi ostalo je bez krova nad glavom.
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.