Preživeli osam dana pod ruševinama

Izvor: B92, 03.Maj.2015, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preživeli osam dana pod ruševinama

Spasioci su pronašli tri preživela u jednom planinskom selu u Nepalu, osam dana nakon razornog zemljotresa, saopštili su danas nepalski zvaničnici.

Dva muškarca i jedna žela izvučeni su danas iz ruševina blizu sela Sjauli, rekao je vladin administrator za oblast Sindupalčok Surja Prasad Upadhaja.

Oni su prebačeni u obližnju vojnu bolnicu kako bi im se ukazala pomoć, preneo je AP. Drugi detalji za sada nisu poznati.

Ova oblast, 60 kilometara zapadno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od Katmandua, najteže je pogođena zemljotresom jačine 7,8 stepeni po Rihteru, koji je prošle subote pogodio Nepal, sa najvećim brojem žrtava.

Bilans žrtava razornog zemljotresa u Nepalu biće "mnogo veći" pošto spasioci stignu do udaljenih sela, saopštio je danas ministar finansija Nepala Ram Šaran Mahat.

Nepalska policija je ranije danas potvrdila da je broj žrtava u katastrofalnom zemljotresu, jačine 7,8 stepeni Rihtera, koji je 25. apila pogodio Nepal, dostigao 7.074, a da je povređenih 14.000.

Prema zvaničnim podacima, u zemljotresu je uništeno 141.000 kuća, a oštećeno 150.158.

Spasioci su, pet dana posle razornog zemljotresa, iz ruševina zgrade u Katmanduu izvukli živu ženu.

Ranije je tim američkih spasilaca izvukao je iz ruševina jedne zgrade u Katmanduu 15-godišnjeg dečaka, koji je živ.

Takođe je i jedna četvoromesečna beba preživela 22 sata pod ruševinama posle zemljotresa u Nepalu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Spasene još tri osobe iz ruševina u Nepalu

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2015

Spasioci su pronašli tri preživela u jednom planinskom selu u Nepalu, osam dana nakon razornog zemljotresa, saopštili su danas nepalski zvaničnici...Dva muškarca i jedna žela izvučeni su danas iz ruševina blizu sela Sjauli, rekao je vladin administrator za oblast Sindupalčok Surja Prasad Upadhaja...Oni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.