Jak zemljotres kod Vanuatua

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2016, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak zemljotres kod Vanuatua

Zemljotres jačine 7,2 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je danas oblast oko 535 kilometara jugoistočno od južnopacifičke ostrvske države Vanuatu, saopštio je jutros  američki Geološki zavod, koji je nakratko objavio upozorenje na cunami, javlja Rojters.

Za sada nema podataka o šteti i eventualnim žrtvama.

Pacifički centar za upozorenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na cunami izdao je upozorenje za oblasti koje se nalaze u blizini epicentra zemljotresa, mada opasnost od cunamija ne važi za ceo Pacifik, saopštio je taj centar sa sedištem na Havajima.

Upozorenje na cunami, koje je obuhvatilo priobalne oblasti Vanuatua, Novu Kaledoniju i Fidži, kasnije je povučeno.

Snažan zemljotres je registrovan na dubini od oko 10 kilometara, a izazvao je još najmanje pet naknadnih potresa, jačine od 4,7 do 5,4 stepeni, naveo je američki Geološki zavod.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.