Stalno ste gladni? Evo krivca!

Izvor: Prva.rs, 27.Avg.2014, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stalno ste gladni? Evo krivca!

Naučnici sa univerziteta Kembridž tvrde da su otkrili gen koji je odgovoran za stalnu glad, koji s vremenom vodi ka gojaznosti. Isti gen odgovoran je i za spor metabolizam kod nekih ljudi. Studija kojom su došli do ovog zaključka sprovedena je na 2101 osobi koja je patila od gojaznosti.
Pacijenti kod kojih je pronađena mutacija gena KSR2 bili su gladniji i trošili su manje kalorija od osoba kod kojih ta mutacija nije pronađena.
'Neki ljudi lakše gomilaju kilograme od drugih, to >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << je uvslovljeno razlikom u nekim genetskim razlikama. Otkriće gena KSR2 nam pokazuje da geni mogu doprineti gojaznosti tako što usporavaju metabolizam', rekao je dr. Sadaf Faroki sa Kembridža.
Farok dodaje i kako će ovo otkriće biti vrlo značajno u sprečavanju epidemije gojaznosti i razvoju lekova za dijabetes tipa 2 i ostale bolesti povezane s gojaznošću.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.