Radionica o racionalnoj upotrebi antibiotika

Izvor: B92, 27.Jan.2016, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radionica o racionalnoj upotrebi antibiotika

U okviru kampanje za racionalnu upotrebu antibiotika, Ministarstvo zdravlja sutra organizuje dvodnevnu radionicu o racionalnoj upotrebi antibiotika u Srbiji.

Kako je najavljeno iz resornog ministarstva, radionicu će otvoriti državni sekretar Borislav Vekic, a na skupu će učestvovati eminentni stručnjaci različitih specijalnosti, uz učešće međunarodnih predavača iz Svestke zdravstvene organizacije, Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti i Fonda zdravstvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osiguranja Slovenije.

Rezistencija bakterija na antimikrobne lekove je globalni problem koji sve više zaokuplja pažnju stručnjaka, a poslednjih godina se u Evropi, a i u Srbiji, povećava broj pacijenata koji su inficirani bakterijama otpornim na antibiotike.

Prema procenama, broj smrtnih ishoda u Evropi, zbog infekcija multirezistentnim bakterijama veći je za oko 25.000 godišnje, a troškovi za 15 milijardi evra.

Ministarstvo zdravlja pokrenulo je Kampanju za racionalnu upotrebu antibiotika, sprovođenje niza mera i aktivnosti, kako bi se sačuvala efikasnost antibiotika, sprečilo neželjeno produženje trajanja bolesti i smanjili rizici od smrtnog ishoda, kao i ukupni zdravstveni troškovi za lečenje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Radionica o racionalnoj upotrebi antibiotika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2016, 07:07

U okviru kampanje za racionalnu upotrebu antibiotika, Ministarstvo zdravlja danas organizuje dvodnevnu radionicu o racionalnoj upotrebi antibiotika u Srbiji...Kako je najavljeno iz resornog ministarstva, radionicu će otvoriti državni sekretar Berislav Vekić, a na skupu će učestvovati eminentni stručnjaci...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.