Pijte sok od đumbira svako jutro, evo šta leči

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2017, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijte sok od đumbira svako jutro, evo šta leči

Sedam odličnih razloga zbog kojih je potrebno piti sok od đumbira svakog jutra.

Đumbir je vrlo popularan kao začin i namirnica, a popijena čašu prirodnog soka od đumbira svakog jutra će vam ojačati i očistiti vaš organizam.

Đumbir je prava bomba za imunitet! Ako te često hvataju prehlade i slično, učini uslugu svom telu i svakog jutra popij čašu zdravlja.

Brojna istraživanja su dokazala učinkovitost đumbira u borbi protiv raka i njegovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prevenciji, a posebice raka jajnika.

Zašto je dobro jesti ukiseljeni đumbir?

Đumbir je korisna namirnica svima koji pate od sindroma nervoznih creva. Smirit će neugodne simptome, a preporučuje se da ga konzumiraš u obliku čaja od đumbira ili soka od korijena.

Svakodnevna konzumacija đumbira usporava starenje i odumiranje moždanih stanica, pa samim time i prevenira demenciju i Alzheimerovu bolest.

Đumbir ima dvojako delovanje: s jedne strane, potiče veću proizvodnju želučane kiseline (brža probava), a s druge strane produbljuje osećaj sitosti i pomaže veće sagorevanje masnih naslaga.

Kod intenzivnih treninga mišići trebaju pomoć za brži i bolji oporavak. Tu uskače đumbir, koji ima snažne učinke upravo u tom polju. Najbolje deluje ako ga konzumirate ujutro i nakon samog treninga.

Đumbir pomaže u održavanju niske vrednosti glukoze, što je važno za kontrolu telesne težine, ali i energije.

Ukoliko ti varijanta soka ne odgovara, pokušajte jesti sušeni đumbir ili ga skuvajte - za čaj ili kao dodatak jelima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.