Nove knjižice: Kada će ih imati svi osiguranici

Izvor: Mondo, 23.Avg.2017, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove knjižice: Kada će ih imati svi osiguranici

Zamena papirnih zdravstvenih knjižica elektronskim karticama počela je u maju 2015. Dve godine kasnije taj proces nije skroz završen.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je izjavio da je ceo projekt zamene starih zdravstvenih knjižica elektronskim karticama u nadležnosti Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, a da je Ministarstvo na čijem je čelu pružilo asistenciju kako bi se ceo proces ubrzao.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />On je rekao da očekuje da će uskoro biti rešen problem sa zamenom zdravstvenih knjižica.

"Čitav posao je u ingerenciji RFZO, ministarstvo državne uprave je pružilo asistenciju kako bi se određena kašnjenja dovela u neki red i kako bi ubrzali sam proces", rekao je Ružić.

Ministar kaže da uvek kada se sprovode sveobuhvatne reforme nije lako ispoštovati do kraja rokove, ali da je uveren da ovaj problem biti vrlo brzo rešen.

Zamena papirnih zdravstvenih knjižica elektronskim karticama počela je u maju 2015. godine i do sada nisu svi osiguranici, kojih ima oko 6,9 miliona, preuzeli svoje kartice.

Pročitajte:

Kako kod lekara bez nove knjižiceGde će se i kada podizati nove knjižiceDo nove zdravstvene knjižice u šest koraka

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.