Na mišu tri puta više bakterija nego na wc šolji

Izvor: NaDlanu.com, 09.Apr.2012, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na mišu tri puta više bakterija nego na wc šolji

Pre i posle upotrebe računara, obavezno perite ruke, možda bi trebalo da piše kao upozorenje na svakom kompjuteru. Stručnjaci tvrde da na mišu računara ima tri puta više bakterija nego na wc šolji.

Bakterije posebno pothranjuje činjenica, da mnogi zaposleni redovno jedu za računarom. Najprljavija stvar u kancelariji je kompjuterski miš, javlja The Huffington Post. Posle miša "sigurna kuća" za bakterije je i tastatura.- Postalo je sasvim uobičajeno da radnici jedu za stolom i pišu u isto vreme. Mrvice ostaju po radnom stolu, kompjuteru i mišu, zbog čega se bakterije još i brže razmnožavaju - tvrde stručnjaci higijene.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Kompjuteri su prljaviji od wc-a

Izvor: S media, 09.Apr.2012

Veliki broj radnika jede za radnim stolom, surfuje i piše u isto vreme, zbog čega se bakterije lakše šire, pa ih na mišu ima i do tri puta više nego na wc šolji.

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.