Lekar tvrdi: Pronašao sam lek za jednu od najtežih bolesti

Izvor: B92, 24.Mar.2017, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekar tvrdi: Pronašao sam lek za jednu od najtežih bolesti

Doktor Pol Marik, stručnjak za intenzivnu negu iz savezne američke države Virdžinija, tvrdi da jedan jednostavan tretman može da spreči napredovanje sepse u organizmu.

Marik navodi da je infuzija sa ubrizganim vitaminom C, tijaminom i steroidima imala izvanredno dejstvo na pacijente koji koje je hitna pomoć dovezla u ovom potencijalno smrtonosnom stanju.

Doktor je izjavio za NPR da isprobao ovaj tretman kao poslednju očajničku meru da spase pacijenta dok je radio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u jednoj bolnici u Norfolku, a na to ga je inspirisala jedna studija koju su sproveli istraživači sa Univerziteta "Virdžinija Komonvelt".

"Primili smo 48-godišnju ženu kojoj su otkazali bubrezi. Otkazala su joj i pluća. Bilo mi je savršeno jasno da će da umre. U situacijama poput ove, počinjete da razmišljate van svojih okvira", rekao je Marik.

Sledećeg dana doživeo je iznenađenje svog života. Pacijentkinja ne samo da je preživela, nego je puštena kući za dva dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.