Lekar spasao putnika u avionu čačkalicom

Izvor: B92, 01.Okt.2016, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekar spasao putnika u avionu čačkalicom

Jedan od članova osoblja kompanije Er Čajna počeo je da paniči kada je na sedištu zatekao putnika kojem je usled epileptičkog napada počela da izlazi pena na usta.

Srećom, među putnicima se našao i jedan lekar, koji je uspeo da spase muškarca kojem je pozlilo.

Tjan Ju iz Šangajske bolnice odmah se bacio na posao i posegao za krajnje neobičnim instrumentima - kašikom i čačkalicom.

Kašikom je pritisnuo muškarčev jezik kako bi ga spasao od gušenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok je čačkalicom pritisnuo tačke na telu koje, prema tradicionalnoj kineskoj medicini, doprinose stimulaciji mozga.

Nekoliko minuta nakon Juove akcije, putnik je već bio u stanju da sedi i upita može li da dobije čašu vode.

Kasnije je upozoren na to da bi trebalo da zna da, iako retko, epileptični napad mogu da prouzrokuju promena vazdušnog pritiska i nivoa kiseonika u putničkoj kabini.

Incident se dogodio na letu od Kašgara ka Urumćiju u Kini.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekar spasio putnika u avionu koristeći čačkalicu

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2016

Jedan od članova osoblja kompanije Er Čajna našao se u neprijatnoj situaciji kada je na sedištu zatekao putnika kojem je usled epileptičkog napada počela da izlazi pena na usta...Srećom, među putnicima se našao i jedan lekar, koji je uspeo da spase muškarca kojem je pozlilo...Tjan Ju iz Šangajske...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.