Koji muškarci imaju najzdravije spermatozoide?

Izvor: B92, 24.Maj.2015, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koji muškarci imaju najzdravije spermatozoide?

Jeste li znali da je koeficijent inteligencije povezan s time kolike su verovatnoće da će muškarac imati potomstvo?

Jedna od najboljih stvari kod pametnih muškaraca je to što, bez obzira na njihov izgled, intelekt definitivno dominira. Zahvaljujući njemu, i neko koga biste "na prvu loptu" okarakterisali kao lošeg frajera, može da zavede, nasmeje i oduševi svaki ženu.

ISTRAŽIVANjE

Međutim, to nije sve. Prema rezultatima naučnog istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje je sproveo Univerzitet u Novom Meksiku, objavljenim u britanskom Telegrafu, muškarci s visokim koeficijentom inteligencije imaju i - zdraviju spermu.

U istraživanju je učestvovalo četiri stotine muškaraca, a zaključak stručnjaka je da veći broj onih nižeg IQ-a proizvodi semenu tečnost lošijeg kvaliteta, odnosno da izrazito inteligentni muškarci uglavnom imaju plodnije spermatozoide.

Pametniji muškarci, dakle, imaju zbog čega da budu zadovoljni - em su inteligencija i humor odličan biološki put za privlačenje partnera, em je veća verovatnoća da će imati potomstvo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.