Kada saznate šta mu stavljaju da bi duže bio svež, smučiće vam se!

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jun.2016, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada saznate šta mu stavljaju da bi duže bio svež, smučiće vam se!

Hleb koji kupujete u prodavnicama sadrži ovaj sastojak kako bi ostao svež i mek.

Naime, brojni proizvodi sadrže neke od sastojaka na koje nikada ne biste niti pomislili, na primer - ljudsku kosu!

Verovali ili ne hleb kupljen u jednoj lokalnoj prodavnici može da sadrži ljudsku kosu. Ali to nije samo zalutala vlas koja se može pronaći u hrani, nego L-cistein iz kose koja se koristi za produženje roka trajanja hleba, a uz to je i glavni "krivac" za mekoću većine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pekarskih proizvoda.

Naučnici kažu da najveći deo kose koja se koristi za aminokiselinu dolazi iz Kine gde se skuplja u berbernicama i frizerskim salonima.

Beli hleb je jedina vrsta hleba kod koje se obično koristi L-cistein, a možete da ga izbegnete odabirom hleba od celih žitarica pod uslovom da nema aditiva u brašnu ili da jednostavno sami mesite hleb kod kuće.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.