Intimni delovi tela mrze sapun

Izvor: B92, 21.Mar.2013, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intimni delovi tela mrze sapun

Žene koje koriste gelove za tuširanje i sapune u održavanju higijene intimne regije tela sebe stavljaju u rizik od razvijanja seksualno prenosivih infekcija, upozoravaju stručnjaci.

Istraživači Univerziteta u Kaliforniji kažu da sapuni i lubrikanti mogu oštetiti osetljiva tkiva i dovesti žene u rizik od herpesa, hlamidije i HIV infekcije.

Vođa studije Džoel Braun kaže da postoji sve više dokaza da ovi preparati izazivaju bakterijske vaginoze.

Dr >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Braun ispitao je 141 ženu iz Los Anđelesa od kojih je svaka odgovarala na pitanja o proizvodima za higijenu koje koristi i podvrgla se laboratorijskim testovima na vaginalne infekcije.

Istraživači su otkrili da 66 odsto žena koristi lubrikant i sapune za unutrašnje čišćenje vagine.

Žene koje su koristile proizvode koji nisu namenjeni internoj upotrebi, poput ulja i vazelina, češće su dobijale gljivične i bakterijske infekcije, kažu rezultati studije objavljeni u žurnalu “Ginekologija i akušerstvo”.

Komercijalni seksualni lubrikanti koji su namenjeni internoj upotrebi nisu povezani sa rizikom od infekcije, ali stručnjaci upozoravaju da oni koji sadrže glicerin, mogu izazvati pojavu gljivica.

Zato preporučuju one koji su bez glicerina i koji su na bazi silikona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JESTE LI ZNALI: Intimni dijelovi tijela mrze sapun

Izvor: SandzakInfo.net, 22.Mar.2013, 00:14

Žene koje koriste gelove za tuširanje i sapune u održavanju higijene intimne regije tijela sebe stavljaju u rizik od razvijanja seksualno prenosivih infekcija, upozoravaju stručnjaci.

Nastavak na SandzakInfo.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.