Evo zašto bi trebalo da ujutru pijete vodu sa limunom!

Izvor: BKTV News, 20.Okt.2014, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo zašto bi trebalo da ujutru pijete vodu sa limunom!

Ako započnete ujutru dan sa čašom tople vode sa limunom, dobićete brojne pozitivne efekte na organizam i na celokupno zdravlje. Ovaj metod se praktikuje u Ajuverdi već vekovima, a evo i zašto bi trebalo da vodu sa limunom uvedete u svoj jutarnji ritual.

 
POMAŽE VARENJE
Ne samo što topla voda stimuliše sistem za varenje, već limun stimuliše i čisti jetru. Takođe, limun pomaže želudačnoj kiselini da bolje svari hranu.
PODIŽE IMUNITET
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << /> Citrusno voće, u šta spada i limun, bogato je vitaminom C i askorbinskom kiselinom. Vitamin C pomaže u borbi sa prehladom, a askorbinska kiselina pomaže bolju apsorpciju gvožđa koje igra važnu ulogu u jačanju imuniteta.

ALKALIZUJE ORGANIZAM
Ako vam je telo u hroničnom pH disbalansu, imate više šansi da se razbolite. Iako je limun kiseo, on se u telu pretvara u bazu i alkalizuje ga, a time ćete brzo i lako izbalansirati pH svog organizma, pogotovo ako vam je ishrana bogata mesom i mlečnim proizvodima.
DETOKSIKUJE ORGANIZAM
Limunada je prirodni dijuretik, što znači da pomaže telu da izbaci tečnosti i toksine. Citrusna kiselina takođe povećava broj enzima koji stimulišu jetru.

DAJE ENERGIJU
Mnogi tvrde kako ih topla voda sa limunom, posle par dana redovnog konzumiranja, bolje razbudi od kafe. Kombinacija vode i limuna pomaže u hidrataciji i oksigenaciji krvi, zbog čega se potom osećate fantastično.
ODRŽAVA KOŽU LEPOM
Usled hronične dehidracije, koža može da izgleda umorno i sivo. Vitamin C igra glavnu ulogu u održavanju zdrave kože, a antioksidansi se bore sa starenjem.
The post Evo zašto bi trebalo da ujutru pijete vodu sa limunom! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Evo zašto vam ujutru treba voda sa limunom

Izvor: Vesti-online.com, 21.Okt.2014, 08:04

Ako započnete ujutru dan sa čašom tople vode sa limunom, dobićete brojne pozitivne efekte na organizam i na celokupno zdravlje. Ovaj metod se praktikuje u Ajuverdi već vekovima, a evo i zašto bi trebalo da vodu sa limunom uvedete u svoj jutarnji ritual...Sve to samo ako ujutru popijete limun? Vredi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.