Dani srčane slabosti 12. i 13. maja

Izvor: B92, 12.Maj.2013, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani srčane slabosti 12. i 13. maja

Srčana slabost je najvažniji uzrok umiranja svuda u svetu, a Evropski dani srčane slabosti i ove godine obeležavaju se danas i sutra brojnim manifestacijama, saopšteno je iz Klinike za kardiologiju KCS.

Obeležavanje je organizovano pod pokroviteljstvom Evropske asocijacije za srčanu slabost u četiri najveća grada u Srbiji - Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Program počinje danas od 11 do 13 sati na brodu Kej, koji će krenuti sa pristaništa jahting >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kluba Kej, a brod će primati sve zainteresovane bolesnike i predstavnike medija od 10 do 11 sati. Na brodu je predviđena javna prezentacija problema srčane slabosti uz učešće lekara, pacijenata, ali i javnih ličnosti.

U ponedeljak, 13. maja, od 10 do 12 sati planiran je "dan otvorenih vrata" u nekoliko vodećih centara za lečenje srčane slabosti u Srbiji.

U KCS je predviđeno da od 11 do 12 sati na prvom spratu Poliklinike u sali za predavanja bude održana serija edukativnih predavanja za bolesnike o dijagnostici i lečenju ove bolesti, ali i značaju lečenja povišenog pritiska, srčanih aritmija, kardiomiopatija i ugradnje pejsmejkera.

Predavanja za bolesnike će održati lekari sa Klinike za kardiologiju i Pejs mejker centra, kao i predsednik Udruženja bolesnika sa srčanom slabošću i predsednik upravnog odbora Univerzitetske dečije klinike, prof. Dušan Šćepanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski dani srčane slabosti

Izvor: RTS, 12.Maj.2013

Brojnim manifestacijama biće obeleženi Evropski dani borbe protiv srčane slabosti, kako bi se ukazalo na probleme te bolesti i način lečenja. Srčana slabost je najčešći uzrok umiranja u svetu. ..Srčana slabost je najvažniji uzrok umiranja svuda u svetu, a Evropski dani borbi protiv srčane...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.