Da li je rak avitaminoza vitamina b17?

Izvor: pobijedimokarcinom.com, 01.Mar.2013, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je rak avitaminoza vitamina b17?

Da li se sećate kada su vam, dok ste bili deca, roditelji, baka ili deka, razbijali koštice od kajsije, breskve ili šljive i davali gorko jezgro iz nje da pojedete? Da li mislite da su hteli da vas otruju? E upravo to bi vam rekli danas u SAD i u još nekim državama, gde je novac od farmacije bitniji od života ljudi širom sveta.

Baš ti gorki bademi iz ovih voćki i neke žitarice kao što su proso, ječam i heljda su jedni od retkih izvora vitamina b17. O vitaminu b17 se ne zna mnogo, možda čak prvi put čujete da postoji taj vitamin, ali upravo skrivanje ovog vitamina i njegovog uticaja je jedan od primarnih ciljeva američke Organizacije za hranu i lekove (Food and Drugs Administration).

Vitamin b17 prvi put je izolovan 1952. godine iz jezgra kajsije i nazvan amigdalin (amygdaline) ili letril (laetril). To je uradio biohemičar Ernst Krebs (1911-1996) koji je čitav svoj život posvetio ovom novosintetisanom vitaminu i njegovoj budućoj primeni u medicini. Ovaj biohemičar je do kraja svog života tvrdio da je bolest rak (karcinom) posledica nedovoljnog unosa ovog vitamina u ishrani savremenog čoveka – tačnije da je rak avitaminoza. Da, baš kao skorbut i pelagra. Tvrdio je da, ako se vitamin b17 vrati u ishranu ljudi, rak kao bolest može potpuno biti iskorenjen, a da se on može koristiti i u lečenju već postojećeg karcinoma. Tokom svog života imao je mnoge studije o delotvornosti vitamina b17 – međutim, sve su odbačene kao „šarlatanstvo i prevara“ od strane FDA.

Uostalom, da li mislite da je bilo moguće tako lako prihvatiti činjenicu da je preventiva i „lek“ za rak svuda oko nas, potpuno besplatan i svima dostupan, a svi velelepni, bogati istraživački centri za rak potpuno bespotrebni i suvišni, a skupe hemoterapije samo mazanje očiju, koje donekle otklanja posledicu a ne uzrok jedne avitaminoze? Američkoj administraciji za hranu i lekove bilo je lakše da čitavu priču zataška a vitamin b17 proglasi otrovnim. Tako stoji i dan danas, zato što oni tako tvrde. U Americi se kajsije u prodavnicama prodaju bez koštica.
Međutim, činjenice u realnom svetu govore drukčije...Da li znate da danas postoje bolnice širom sveta koje u alternativnim metodama lečenja karcinoma koriste i vitamin b17? Da li znate da plemena kao što su Huanze i Eskimi, u čijoj ishrani je slučajem geografske raspodele, zastupljeno dovoljno hrane bogate vitaminom b17, nikada u istoriji nisu imali zabeležen slučaj raka? Zašto medvedi u zoološkom vrtu nakon pojedenih kajsija, instiktivno lupaju koštice i jedu gorki badem iz njih ako je on zaista otrovan?

Da li znate da je bilo potrebno da prođe oko 200 godina i umre ogroman broj ljudi širom sveta, da se kao „lek“ za skorbut prihvati limun i narandža, odnosno vitamin C. Da li se to ponavlja, samo što se ovaj put avitaminoza zove „rak“ ili „karcinom“? Procenite sami.

Pojavom interneta, omogućen je protok informacija koji se teže može kontrolisati i otvaraju se nove priče o vitaminu b17. Sve o vitaminu b17 i njegovom uticaju na karcinom pročitajte na sajtu www.pobijedimokarcinom.com.

Nastavak na pobijedimokarcinom.com...