Izvor: Mondo, 30.Mar.2015, 15:19 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Čokolada postaje zdravija
Dobre vesti, zar ne?!
Foto: Guliver/Getty/Thinkstock Kakao koji se nalazi u čokoladi sadrži kofein. Tamna čokolada jeste zdravija, ali sadrži više kofeina, pa bi je trebalo izbegavati uveče. Čokolada sadrži i teobromin, supstancu koja ubrzava rad srca, što će vas omesti u nameri da zaspite.
Naučnici su odlučili da pokušaju da urade nešto kako bi čokolada postala zdravija i još ukusnija.
Naime, proces pravljenja čokolade od kakaa “ubija” >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << veliku količinu antioksidanta, koji dobro utiču na zdravlje.
Naučnici su došli do zaključka da bi zrna kakaa trebalo duže skladištiti, odnosno ne obrađivati ih odmah, kako bi se zadržao veći broj antioksidanata..
Istraživanje je sprovedeno na Univerzitetu u Gani i predstavljeno je Američkom udruženju hemičara, a nama ostaje da se nadamo da ćemo uskoro jesti zdraviju i ukusniju čokoladu.