Ako ovako spavate nikada se nećete odmoriti

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2015, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako ovako spavate nikada se nećete odmoriti

Ukoliko se posle sedam ili osam sati sna osećate umorno i pospano, a kada se probudite bolie vas glava i mišići, vreme je za promene položaja spavanja.

Iako vam se možda čini da u ovom položaju istežete telo i leđa, spavanje na stomaku u stvari ima potpuno suprotan efekt koji ćete osetiti ujutru, kada ustanete iz kreveta.

U ovoj pozi vrlo je teško zadržati prirodni i opušteni položaj karlice. Isto tako, na ovaj način stvarate pojačani pritisak na prepone >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i mišiće stomaka, nogu i ruku što nadražuje nervni sistem i može dovesti do zatezanja i bolova u mišićima.

Slično je i s položajem glave koja je postavljena u potpunosti u stranu dok ste vi na stomaku. Zarotirana glava čini tetive i mišiće vrata zategnutim tokom cele noći, nervi su pritisnuti, a sve to može dovesti do bolova u vratu i neočekivane glavobolje.

Iako je reč o položaju spavanja u kojem mnogi uživaju, pokušajte da napraviti male, ali velike promene u spavanju i izbegavajte ovaj položaj. U položaju fetusa karlica je savijena u oblik slova C, što nikako nije prirodno.

Isto tako, u ovom položaju pate i vaša kolena koja, ako su dugo savijena u istom položaju, pogoršavaju cirkulaciju i izazivaju bolove u zglobovima. Tokom spavanja u položaju fetusa pritisnuta je dijafragma, zbog čega je otežao disanje. Pritisak na grudima može izazvati tup bol.

Ova poza jedino je dobra i korisna za trudnice jer im smanjuje pritisak na stomak i olakšava disanje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.